duminică, 15 martie 2015

CROCHETE DE CARTOFI


Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • turmeric
  • 2 linguri făină
  • nucșoară
  • 3 căței de usturoi
  • 2 ouă în compozițe + 3 pentru pane
  • 150 g caşcaval ras
  • pesmet
  • seminţe susan
  • făină pentru pane
  • ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare
Cartofii tăiați cubulețe se pune la fiert în apă cu sare și 3 căței de usturoi.
După ce s-au fiert, se pasează ca pentru piure,se adaugă untul, cașcavalul ras,piper, nucșoară.
Se lasă la răcit după care se amestecă cu 2 ouă întregi şi 2 linguri făină și o linguriță rasă de turmeric (pt culoare).
Se pregătește pesmetul care se amestecă cu semințe de susan.
Se bat 3 ouă cu un pic de sare iar în alt vas se pune făina pentru  împănare.
Se modelează pireul într-un sul și se taie la dimensiuni egale. 


Crochetele obținute  se dau prin făină, ou şi pesmet, apoi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. 
Se servesc ca aperitiv sau garnitură.
 


Spor la gătit și POFTĂ BUNĂ!!!
Mă găsiți și pe Facebook la un clik distanță.
https://www.facebook.com/meniuri?ref=hl 
Puteți lăsa comentarii sau sugestii în căsuța de ma jos sau, să o distribuiți și prietenilor voștri.
Vă mulțumesc!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu