joi, 4 decembrie 2014

CARTOFI HASSELBACK



     

 
Ingrediente
varianta I
4-5 buc cartofi de mărimi medii (sau în funcţie de nr per.)
2 ramuri de rozmarin
3 fâşii de brânză topită Hohland
4-5 felii de bacon tăiat subţire
sare, piper, ulei oliva

Mod de preparare
Se curăţă cartofii de coajă.
Într-o lingură punem un cartof şi îl tăiem felii, cât permite marginea lingurii.
Este nevoie de lingură pentru a fi siguri că nu tăiem cartofii până jos.
Între tăieturile făcute se pune câte o felie de bacon şi în cealaltă tăietură brânza topită.
Se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu un pic de ulei de oliva.
Deasupra putem pune felii de brânză topită şi rămurele de rozmarin, pentru a obţine o aromă în plus.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se pun la copt circa 15 min, după care se scoate folia şi se mai lasă câteva min până se rumenesc.





Varianta II
În loc de bacon şi brânză topită se poate folosi unt frecat cu câteva buc. de usturoi, sare,piper, verdeţuri.
Se umple tăieturile cu această cremă şi se pun în cuptor circa 40 min, stropind din când în când cu untul din tavă.
Varianta III este alegerea dumneavoastră. (şuncă presată, cârnaţi etc.)
Chiar dacă se pierde din originalitatea acestei reţete, ce contează, fiecare gospodină va fi mândră de creaţia sa.
 Aşa s-a născut românul, INVENTIV.
Poftă bună!





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu