Sirop de mentă





Ingrediente

  • 3-4 mâini cu frunze de mentă
  • 2 l apă
  • 1,5 kg zahăr
  • 1 lămâie



Preparare

Frunzele de mentă se spală bine pentru a îndepărta impurităţile.

Într-un vas se pune apa la fiert, iar când aceasta dă în clocot se adaugă frunzele de mentă.

Se lasă să fiarbă 3-4 minute.

Se acoperă vasul ş se lasă aşa până a doua zi.

Lichidul se strecoară şi se pune din nou la fiert împreună cu zahărul la care se adaugă zeama de lămâie, care are rolul de a impiedica siropul să se zaharisească.

Se fierbe circa 50 min. la foc normal, până se îngroaşă ca un sirop.
Opţional, se poate adăuga coaja rasă de la o lămâie.
Siropul rezultat va avea o culoare verde-maroniu. Eu am preferat să-i las culoarea naturală. Cine vrea poate adăuga colorant alimentar  de culoare verde.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu