Ingrediente pentru foi
- 500 gr făină
- 200 gr untură
- 20 gr drojdie (se poate pune şi drojdie uscată, care se va amesteca direct în făină)
- 1 ou întreg + 1 gălbenuş
- 3 linguri zahăr
- lapte circa 200 ml
- un pic de sare
Mod de preparare
Într-un bol se pune drojdia, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de făină şi circa 150-200 ml lapte călduţ, se amestecă şi se lasă să crească până îşi triplează volumul.
Făina se freacă împreună cu untura, se adaugă ouăle, 2 linguri de zahăr, sarea și drojdia crescută în lapte.
Se frământă bine după care aluatul se împarte în 3 bucăți.
Umplutura
- 200 gr. nuci măcinate
- 200 gr zahăr praf
- 1 borcan gem de caise
Nucile cu zahărul pudră se amestecă.
Se
întinde prima foaie,se unge cu gem și deasupra se pune jumătate
din cantitatea de nucă.
Se pune cealaltă foaie de aluat deasupra, se unge din nou cu gem și se pune cealaltă jumătate din cantitatea de nucă. Deasupra se întinde a treia foaie.
După ce s-a copt prăjitura, deasupra se pune o glazură de ciocolată.
Glazura de ciocolată
- 8 linguri zahăr pudră
- 2 linguri cacaco
- 2 linguri ulei
- 4 linguri apă clocotită
Glazura
Amestecaţi toate ingredientele într-un ibric.
Ultima dată puneţi apa fiartă, amestecaţi bine şi turnaţi imediat peste blat.
Prăjitura se pune la frigider până glazura se întăreşte.
Tavă folosită: 24/35 cm.
Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit!Tavă folosită: 24/35 cm.
În căsuţa de mai jos puteţi lăsa sugestiile sau comentariile voastre legate de acest preparat.
Mă găsiţi şi pe FACEBOOK la un clik distanţă, iar dacă v-a plăcut, daţi un LIKE şi un SHARE paginii.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu