vineri, 13 martie 2015

SPAGHETE CU TON


Ingrediente
  • 2 conserve de ton  în ulei de măsline Nostromo de 52 gr cutia
  • 1/2 kg paste Spaghete
  • 1 ceapă mică
  • 3 căței de usturoi
  • 1 peperoncino uscat (sau ardei chili/ardei iute, ce aveți prin casă)
  • busuioc uscat
  • 2-3 Acciughe (opțional, cui îi place un gust mai proeminent de pește)
  • 2 roșii
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 conservă mazăre
  • sare
  • piper
  • parmezan ras
Mod de preparare
Într-o oală de 4 l se pune la fiert apă cu sare (sare de mare grunjoasă dacă aveți) pentru paste.
Între timp se curăță și se taie cubulețe ceapa, ardeiul gras și  roșiile.
Ceapa se pune la călit în ulei de oliva, după care se adaugă 3 căței de usturoi (întregi pentru că eu le scot),  ardeii și  roșiile și se călesc împreună câteva minute.
Se adaugă fileturile de Acciughe, se mai lasă câteva sec. până acestea se desfac în sos.
Când sosul s-a gătit, se adaugă busuioc uscat după gust, cele 2 conserve de ton și conserva de mazăre.
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet, al dente (nici prea tari-nici prea moi), se strecoară și se amestecă cu sosul de roșii cu ton.
Spor la gătit și POFTĂ BUNĂ!
Mă găsiți și pe Facebook la un clik distanță.
https://www.facebook.com/meniuri?ref=hl



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu