Reţete de iaurt făcut în casă sunt multe şi de multe feluri.
Ceea ce este important pentru realizarea iaurtului este faptul că se adaugă un agent (bacterii ) de fermentare Bifidus Regularis, pe care foarte uşor îl puteţi procura dacă cumpăraţi un iaurt care conţine o astfel de enzimă.
Preparare
Se pune un litru de lapte proaspăt pe foc, într-o oală specială. Când începe să fiarbă se ia de pe foc, se lasă un pic să se răcească, după care se adaugă 1 lingură de smântână grasă şi 1-2 linguri de iart simplu Activia sau Danone.
Se amestecă foarte bine, după care laptele astfel obţinut se pune într-un loc călduros pentru circa 1 zi.
După ce iaurtul este gata se toarnă în recipiente mai mici, şi se ţin la rece în frigider.
În puţinele vizite pe care am avut posibilitatea de a le face la ţară, am fost servită cu un un iaurt cum nu mi-a fost dat de multe ori să gust.
Bătrânica mea gazdă, făcea iaurtul din lapte de vacă proaspăt muls, pe care la fel o punea un pic la fiert şi în care punea fără să îi pară rău un borcan de 400 de grame de smântână la 2 l lapte, după care sticlele erau puse între dunele patului ţărănesc.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu