joi, 20 noiembrie 2014

LAPTE BĂTUT FĂCUT ÎN CASĂ




 Reţete de iaurt făcut în casă sunt multe şi de multe feluri.
Ceea ce este important pentru realizarea iaurtului este faptul că se adaugă un agent (bacterii ) de fermentare Bifidus Regularis, pe care foarte uşor îl puteţi procura dacă cumpăraţi un iaurt care conţine o astfel de enzimă.

Preparare
Se pune un litru de lapte proaspăt pe foc, într-o oală specială. Când începe să fiarbă se ia de pe foc, se lasă un pic să se răcească, după care  se adaugă 1 lingură de smântână grasă şi 1-2 linguri de iart simplu Activia sau Danone.
Se amestecă foarte bine, după care laptele astfel obţinut se pune într-un loc călduros pentru circa 1 zi.
După ce iaurtul este  gata se toarnă în recipiente mai mici, şi se ţin la rece în frigider.
În puţinele vizite pe care am avut posibilitatea de a le face la ţară, am fost servită cu un un iaurt cum nu mi-a  fost dat de multe ori să gust.
Bătrânica mea gazdă, făcea iaurtul din lapte de vacă proaspăt muls, pe care la  fel o punea un pic la fiert şi în care punea fără să îi pară rău un borcan de 400 de grame de smântână la 2 l lapte, după care sticlele erau puse între dunele patului ţărănesc.



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu