sâmbătă, 3 ianuarie 2015

PIEPT DE PUI UMPLUT CU CASCAVAL CEDAR


Ingrediente
Pentru piept de pui umplut - pentru 4 persoane
  • 1 buc piept de pui (de la 1 pui)
  • 2 felii de cașcaval Cedar
  • oregano
  • sare, piper
  • 1 ou,
  • pesmet
  • făină

Pentru roșii cherii
  • 150-200 gr roșii cherry
  • busuioc
  • sare, piper
  • 1 lingură ulei oliva

Mode de preparare
Începeți cu cartofii copti cu rozmarin, deoarece vă ia mai mult timp până se prăjesc și între timp puteți preparare restul.
Dați un click pe acest linck care vă va direcționa la modul de preparare al cartofilor copți cu rozmarin.
http://reteteexpres.blogspot.com/2015/01/cartofi-copti-cu-rozmarin.html
Cele două jumătăți de piept de la un  pui mai măricel, se taie pe jumătate astfel obținem 4 bucăți.
Se bat ușor cu făcălețul, se așezonează cu sare, piper și oregano și se lasă câteva min. până se pătrund.
Între timp, tăiem în 4 fâșii de cașcaval Cedar.
Pe jumătatea pieptului de pui pe care o ținem în mănă, punem câte o bucată de cașcaval și cu cealaltă jumătate o acoperim.
Ca să nu se deschidă, închidem cele 3 laturi rămase deschise cu bețișoare (de scobitoare).
Astfel, obținem 4 buc de piept de pui umplute pe care o pudrăm cu făină, după aceea o punem în ou bătut cu un pic de sare și ultima oară în pesmet.
Se prăjesc în ulei încins până devin aurii (dar atenție, nu la foc mare, să nu se ardă în exterior și interiorul să rămână crud.)

Roșiile cherry, spălate și șterse se pun într-o tigaie cu ulei de oliva. Se sărează, piperează și se adaugă busuioc proaspăt dacă aveți, dar merge și busuioc uscat.
Se călesc vreo 2 min.

Montăm farfuria
Luăm câte o bucată de piept de pui pe care o tăiem în 2, alături de roșiile cherry și cartofi copți în cuptor cu rozmarin.
Vă doresc Poftă bună, și dacă va plăcut, împărtășiți rețeta și prienilor voștri.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu