miercuri, 10 decembrie 2014

MĂMĂLIGĂ CU AFUMĂTURĂ ŞI TELEMEA




 Ingrediente
  • 400 gr telemea proaspătă de vacă
  • 400 gr smântână (un pahar)
  • 250 gr Kaizer (bacon)
  • 500 gr făină de mălai
  • 4-6 ouă
Mod de preparare
Se pune la fiert apa cu sare, când clocoteşte se introduce făina de mălai amestecând continuu cu telul.
Într-o tigaie se prăjeşte Kaizerul.
Telemeaua se sfărâmă într-un bol şi se amestecă cu smântâna.
Montare
Se unge cu ulei o formă de tort de tort de teflon cu fundul detaşabil şi se pune în straturi, mămăliga caldă, peste ea kaizerul cu grăsime cu tot, iar mămăligă, deasupra toată telemeaua, mămăligă, 4 foi de brânză topită Hochland, si 4-5 ouă crude.
Se pune în cuptor circa 15-20 min, până se fac ouăle, dar să rămână cu gălbenuşul moale.
Se deschide forma de tort după ce mămăliga s-a răcit suficient să nu curgă.

PS. Puteţi pune pe lângă kaizer şi alt timp de afumătură, cârnaţi, slănină, etc.
Cantitatea este suficientă pentru 6 pers pentru o cină însoţită de un vin fiert sau vin roşu.
Poftă bună!


Daţi un LIKE dacă v-a plăcut sau scrieţi impresiile voastre.




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu