Ingrediente
450 gr. linte roşie
2 cepe
3 roşii
4 căţei usruroi
1 lingură coriandru măcinat
1 lingură chimen măcinat
1 lingură boia dulce
sare, piper
pătrunjel tocat
Mod de preparare
Ceapa tăiată julien se căleşte în uleiul de oliva, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi pe rând restul ingredientelor.
Ultima dată lintea. Se pune circa 2 l apă şi se lasă la fiert până lintea este moale.
Se ia de pe foc şi se dă în blender până devine ca o cremă.
Ca ornament se pune pătrunjel şi un pic de boia.
P.S. Eu am pus lintea în apă rece înainte cu o zi, dacă lintea este proaspătă acest procedeu nu este necesar, dar din experinţă ştiu că rareori nimeresc fasole sau linte în Supermarketuri proaspete.
Vă recomand această supă, este excepţională, se face foarte repede şi usor, şi cantitatea este suficientă pentru 5-6 persoane.
Fiind decembrie, roşii proaspete nu am avut, aşa că am pus 2 roşii mari cărnoşi din congelator.
Fiind decembrie, roşii proaspete nu am avut, aşa că am pus 2 roşii mari cărnoşi din congelator.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu