Ingrediente
- 3 banane coapte
- 1/2 cană de zahăr
- 1/2 cană de ulei
- 2 ouă întregi
- 2 căni faină albă
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1/2 lingurţăa praf de copt
- esenţă de vanilie
- scorţişoară
- coajă de lămâie
- un praf de sare
- opţional fructe uscate
Mod de preparare
Cu o
furculiţă se pisează bananele până devin ca o cremă, sau se mixează.
Peste compoziţia rezultată se pun pe rând ouăle, zahărul, uleiul, amestecând în continuu.
Peste compoziţia rezultată se pun pe rând ouăle, zahărul, uleiul, amestecând în continuu.
Se adaugă făina,
bicarbonatul, sarea, praful de copt şi se mixează din nou.
La final se
adaugă fructele uscate tăiate mărunt.
Compoziţia se
toarnă într-o formă de chec tapetată cu făină.
Se coace circa 1 oră.
PS. Verificaţi dacă este copt cu o
scobitoare.
Dacă pe scobitoare nu rămâne aluat, înseamnă că este copt.
Pudraţi cu zahăr praf când s-a răcit.
Daţi un LIKE dacă v-a plăcut sau scrieţi impresiile
voastre.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu