marți, 17 martie 2015

CIUPERCI UMPLUTE CU PIEPT DE PUI

Ingrediente

  • 20 ciuperci champion mărime medie spre mare
  • 200 g de piept de pui tocat
  • 100 g cașcaval ras
  • o legătură de pătrunjel
  • o ceapă mică tăiata mărunt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper
  • sare
  • boia de ardei 
Mod de preparare 
Spălați ciupercile sub un jet de apă rece de impurități, ștergeți fiecare ciupercă cu un șervet de hârtie.
Cu ajutorul unui cuțit decojiți ciupercile și îndepărtați piciorușele.
Ceapa, pieptul de pui, piciorușele de la ciuperci le tăiați mărunt sau le dați prin robot, după care adăugați condimentele, sare, piper, boia dulce și frunzele de pătrunjel.

Se umple cu această compoziție pălăriile, se așează  într-un vas termorezistent uns bine cu unt și se pun la cuptor circa 15 min la foc mic.


După 15 min. se scoate tava și se presară deasupra fiecărei ciupercuțe cașcaval ras, 1 linguriță pe o ciupercă. Se mai ține în cuptor 4-5 min. până cașcavalul se topește dar nu se arde.

Sfat:
1.Ciupercile pentru umplut vă recomand să fie mai mari deoarece prin coacere se micșorează foarte mult, pierzând lichid, altfel riscați să fie de mărimea unei nuci după coacere.
2. Nu țineți mult timp ciupercile în cuptor pentru că devin tari. Mai bine după 10 min verificați, dacă umplutura s-a copt, deoarece nici cuptoarele nu sunt toate la fel.
3.Ciupercile vor lăsa mult lichid, de aceea este bine ca să le ștergeți foarte bine înainte de gătire. Dar, după ce ați scos pe un platou, strecurați zeama, adăugați un pic de amidon de porumb sau 1 linguriță de făină, 1-2 linguri de smântână, asezonați cu sare și piper și puneți pe foc la fiert pentru câteva secunde până sosul se va îngroșa.
4. Se servesc calde ca aperitiv sau ca și garnitură cu alte preparate de carne.
5. Dacă în loc de carne alegeți să le umpleți cu legume, veți obține un preparat foarte gustos de post.
Spor la gătit și POFTĂ BUNĂ!
Mă găsiți și pe Facebook la un clik distanță.
Dați un LIKE și un SHARE și veți fi la curent cu toate rețetele postate
https://www.facebook.com/meniuri?ref=hl 
Puteți să lăsați comentarii sau sugestiile  voastre în căsuța de comentarii de mai jos. 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu