Ingrediente
- un bol mare de urzici proaspăt culese
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 250 gr ciuperci
- sare
- piper
Se spală urzicile după care se pun la fiert în
apă caldă.
După ce s-au fiert, se lasă la scurs, după care se toacă mărunt ca la spanac.
Nu aruncaţi apa în care au fiert urzicile!
Nu aruncaţi apa în care au fiert urzicile!
Legumele se taie mărunt.
Ciupercile se decojesc şi se taie feliuţe.
Ciupercile se decojesc şi se taie feliuţe.
Ceapa se pune la călit în puţin ulei după care adaugăm orezul, amestecând câteva sec să nu se prindă.
Adăugam legumele (morcovii +pătrunjelul) şi ciupercile.
Strecuraţi încet apa în care au fiert urzicile pentru a elimina orice fel de impurităţi care s-au depus în timpul fierberii, după care adăugaţi peste orez.
Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până scade apa fără a amesteca orezul.
Adăugaţi urzicile înainte ca orezul să fie complet fiert şi mai fierbeţi împreună câteva min.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Sfat
Acest preparat, astfel gătit este de post, dar cu alte ocazii puteţi înlocui uleiul cu unt şi să adăugaţi 50 gr de parmezan ras!
Veţi obţine un preparat mult mai cremos şi gustos.
Strecuraţi încet apa în care au fiert urzicile pentru a elimina orice fel de impurităţi care s-au depus în timpul fierberii, după care adăugaţi peste orez.
Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până scade apa fără a amesteca orezul.
Adăugaţi urzicile înainte ca orezul să fie complet fiert şi mai fierbeţi împreună câteva min.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Sfat
Acest preparat, astfel gătit este de post, dar cu alte ocazii puteţi înlocui uleiul cu unt şi să adăugaţi 50 gr de parmezan ras!
Veţi obţine un preparat mult mai cremos şi gustos.
Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit!
În căsuţa de mai jos puteţi lăsa sugestii sau comentariile voastre legate de acest preparat.
Mă găsiţi şi pe FACEBOOK la un clik distanţă, iar dacă v-a plăcut, daţi un LIKE şi un SHARE paginii.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu