vineri, 2 ianuarie 2015

SUPĂ DE PUI


Ingrediente
  • 1,5 kg carne de pui
  • 1 ceapă mare
  • 4 morcovi
  • 200 gr albitură (legume albe- țelină, păstârnac, pătrunjel)
  • câteva boabe de piper
Mod de preparare
După ce ați tranșat și ați spălat bine puiul, puneți carnea într-o oală de 4 l și adăugați apă rece circa 3-4 l, cât să o acopere. Adăugați un pic de sare, astfel spuma rezultată se va coagula mai repede și nu vi se împrăștie în supă.
Lăsați să fiarbă la foc mic, nici într-un caz în clocot.
Spuma care rezultă deasupra o luați jos cu o strecurătoare mică de ceai, astfel nu pierdeți lichidul și grăsimile din supă.
Când nu mai face spumă, adăugați toate legumele, ceapa întreagă cu coajă cu tot. Va da o culoare aurie supei. Adăugați câteva boabe de piper și continuați să fierbeți la foc mic până se fierb și legumele.
Dacă între timp carnea s-a fiert, scoateți-le din oală și continuați fierberea cu legume.
Dregeți cu sare și piper după gust.
Când legumele și carnea s-au fiert, le scoateți  și lăsați supa să se răcească, după care toată supa se va strecura printr-o sită deasă, încet fără să o scuturați. Veți vedea că la fundul oalei sunt depuneri de la carne.
Astfel veți obține o supă aurie și limpede.


 2. Separat fierbeți în apă cu un pic de sare tăieței după care o adăugați în supă. Serviți cu rondele de morcovi și cărniță fiartă.

PS. Vă recomand când sunteți la Supermarket, alegeți un pui mai mare ca mărime și cât mai galbenă.
Puii mici nu au nici un gust. Iar cine stă la casă și are găini...... sau cocoși......este o altă poveste.
Din cărnița din supă, puteți prepara Salata de Boeuf, puteți să o consumați așa ca atare lângă un sos de roșii, hrean, sau usturoi și pireu de cartofi.
Aici este linckul care vă va duce la Salata de Boeuf pe care l-am gătit din legumele din supă. http://reteteexpres.blogspot.com/2015/01/salata-de-boeuf.html
Dacă o scoateți din supă semi- fiartă, o puteți condimenta și prăji în cuptor, alături de legume.
Vă doresc POFTĂ BUNĂ!

Știați că supă de pui, are un conținut mic de grăsimi, este ușor de digerat și este foarte recomandată în convalescență. Legumele folosite la realizarea acestei supe au o valoare nutritivă foarte ridicată.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu