marți, 3 februarie 2015

SOS DE CARNE PENTRU PASTE / RAGU BOLOGNESE


Ingrediente
  • 500 gr. de carne măcinată amestec (porc-vită)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 tijă de țelină (bulb țelină)
  • 2 conserve de roșii decojite (sau bulion mai  concentrat)
  • 1 pahar de vin roșu (opțional)
  • 100 gr kaizer (bacon, slăninuță)
  • 2-3 linguri ulei de oliva
  • 250 ml. fond de supă sau 1 cub knor diluat
  • sare, piper, busuioc uscat
  • peperoncino (dacă vă place mai picant)
  • praf de nucșoară

Mod de preparare
Într-o oală se pune la călit în ulei de oliva ceapa tăiată mărunt, kaizerul tăiat cubulețe, după care legumele, care se călesc și ele câteva min, și ultima dată carnea măcinată.
După ce carnea s-a călit, adăugăm un pahar de vin roșu și amestecăm până se evaporă alcoolul.
Se adaugă, conservele de roșii, 250 ml fond de supă sau un cub de knor diluat în apă fierbinte, se sărează  și se lasă la fiert la foc mic 1,5-2 ore.
Din când în când dacă este necesar se completează cu apă caldă.
La final se mai drege cu sare, piper, nucșoară măcinată.

Opțional se poate adăuga ciuperci proaspete sau din conservă, busuioc, salvie sau oregano.

Sfat de luat în seamă
1. Acest sos de carne nu ar trebui să vă lipsească niciodată din congelator.
După ce sosul s-a fiert și s-a răcit, puteți să le puneți în cutiuțe speciale pentru alimente.
Eu de obicei pun 2-3 polonici într-o cutie și mereu am gata preparat sosul pentru paste sau spaghete.
2. Tot acest sos îl puteți folosi pentru LASAGNA. (subiectul unei alte rețete) .
Vă doresc POFTĂ BUNĂ!
Dacă v-a plăcut, distribuiți această rețetă prietenilor voștri.




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu