joi, 27 noiembrie 2014

BRÂNZOAICE





 

INGREDIENTE

600 gr făină
80 gr. unt topit
80 gr.zahăr
2 gălbenuşuri de ou
40 gr. drojdie
1 pachet zahăr vaniliat
30 ml lapte
coaja rasă de la o lămâie
sare

UMPLUTURA500 gr. brânză
2 gălbenuşuri
1pachet zahăr vaniliat
4-5 linguri zahăr
3 linguri griş
coaja rasă de la o lămâie
2 albuşuri bătute spumă

stafide după gust

PENTRU UNGERE
2 ouă întregi



MOD DE PREPARARE
Din drojdie, 1 lingură zahăr, 2 linguri  lapte călduţ se prepară o maia.
Făina se pune într-un bol peste care se toarnă maiaua şi se lasă la dospit circa 30 min.
După ce şi-a dublat  volumul, se adaugă restul ingredientelor, (untul topit, gălbenuşurile, restul de zahăr, coaja rasă de la o lămâie sau portocală, zahărul vaniliat, un pic de sare şi laptele călduţ cât cere.
Se frământă aluatul, după care se pune aluatul într-un loc călduros, ferit de cureţi de aer, acoperit, şi se lasă la crescut circa 1 oră.

UMPLUTURA
Se adaugă în brânza de vacă  ingredintele mai sus enumerate şi la urmă albuşul bătut spumă.
Dacă aluatul a crescut, se întinde o foaie de circa 3mm. după care se taie în pătrate de 12 - 12 cm.
În fiecare pătrăţel punem 1 lingură de compoziţie, după care  ridicăm cele 4 colţuri al aluatului, o răsucim un pic pentru a nu se deschide în timpul coacerii.
Se lasă la odihnit încă 20 min, după care se ung deasupra cu  oul bătut.
Se pun la copt circa 25-30 într-un cupor preîncălzit.
Se obţin aproximativ  15 bucăţi de brânzoaice.









Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu