miercuri, 8 iulie 2015

PRĂJITURĂ CU VIŞINE PROASPETE


Ingrediente:
  • 8 ouă de mărime medii
  • 200 gr. zahăr
  • 250 gr. făină
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • vişine 500-600 gr.
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 4 linguri ulei
Mod de preparare
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri, bateţi spumă toate albuşurile cu un praf de sare.
Zahărul îl adăugaţi treptat, după care, rând pe rând  câte un gălbenuş, zahărul vanilat şi coaja rasă de la o lămâie.
Încorporaţi făină cernută în prealabil şi ultima dată uleiul.
Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra  compoziţiei presăraţi vişinele fără sâmburi.
Se pune în cuptor preîncălzit şi se coace la foc mediu spre mic 25-30 min.
Este recomandată testul cu scobitoarea.

Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit.
Mă găsiţi şi pe Facebook la un clik distanţă
https://www.facebook.com/meniuri?ref=hl

Sfat:
La această reţetă vişinele le puteţi înlocui şi cu alte fructe de sezon, (cireşe, caise, zmeură, prune, e.t.c.) 
Ştiaţi că hârtia de copt dacă o puneţi sub un jet de apă şi o mototoliţi bine se aşează mult mai uşor în forma de copt???

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu