Ingrediente (4-5 persoane)
- 1/2 kg.paste
- 1 ceapă mare
- 4-5 căţei de usturoi
- 700 gr. carne porc pentru guiaş
- 2 roşii
- 1 ardei
- 1 foaie de dafin
- boia
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel
- 1 lingură pastă de ardei capia (opţional)
- parmezan ras deasupra la fiecare farfurie servită
Într-o cratiţă se pune la călit ceapa tocată mărunt în 4-5 linguri ulei de oliva.
Când devine sticloasă, se adaugă bucăţile de carne de porc şi se călesc până devin albicioase la culoare.
Pe rând se adaugă boiaua, pasta de ardei, sare, piper şi usturoiul pisat şi se stinge cu 1,5 litri apă călduţă.
Se fierbe tocăniţa la foc normal până când carnea se înmoaie, se completează din când în când cu apă caldă.
Tocăniţa trebuie să fie scăzută. Dacă conţine mult sos mai fierbeţi fără capac până se evaporă din lichidul în exces.
Pastele
Pastele se fierb în multă apă.
Când apa fierbe se adaugă sare de mare şi se fierb cât este menţionat pe ambalaj sau până devin ''al dente'' .
Se strecoară şi se servesc imediat calde cu tocăniţă.
Decoraţi cu frunze de pătrunjel şi parmezan ras.
PS.
- Pastele fierte astfel sunt mult mai digerabile decât dacă sunt fierte până devin moi.
- Sarea de mare conţine mult mai multe minerale şi este mult mai sănătoasă. Se găseşte şi la noi în comerţ.
- Cumpăraţi întotdeauna paste de calitate mai superioară care au menţiunea grano duro, nu se compară calitatea nutriţională al acestora.
- Pastele strecurate nu trebuiesc niciodată limpezite.
- Nu este necesar să vă cheltuiţi banii cumpărând bucăţi de parmezan care oricum au şi coajă.Se găseşte şi varianta parmezan ras şi raport calitate- preţ este foarte convenabilă.
Daţi un LIKE dacă v-a plăcut sau scrieţi impresiile
voastre în rubrica comentări.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu