sâmbătă, 28 martie 2015

CIULAMA DE PUI CU CIPERCI


Ingrediente
  • 500 gr. piept de pui 
  • 250 gr. ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 frunze de dafin
  • frunze de pătrunjel
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 40 ml. smântână dulce de gătit LaDorna
  • 2 cuburi Magi de pui
  • sare
  • piper
  • 1 l. apă
  • 2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în 2-3 linguri de ulei.
Se adaugă pieptul de pui tăiată în cubuleţe şi se călesc până devin albicioase la culoare.
Se adaugă ciupercile tăiate felii, 2-3 frunze de dafin şi se stinge cu 1 l apă caldă în care în prealabil am fiert 2 cuburi de Magi de pui.
Între timp, amestecăm într-un bol 2 linguri de amidon de porumb (merge şi făină) cu 400 ml de smântână dulce, cu grijă să nu se facă cocoloaşe.
După ce carnea şi ciupercile s-au fiert şi am lăsat să scadă apa de pe ele, se adaugă pasta obţinută din smântână şi amidon, se condimentează cu sare şi piper după gust şi se mai lasă la fiert câteva min.
Se serveşte alături de mămăliguţă, orez sau un pireu de cartofi.

Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit!

În căsuţa de mai jos puteţi lăsa sugestii sau comentariile voastre legate de acest preparat.

Mă găsiţi şi pe FACEBOOK la un clik distanţă, iar dacă v-a plăcut, daţi un LIKE şi un SHARE paginii.
 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu