vineri, 26 decembrie 2014

PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE DOVLEAC


Ingrediente pentru aluat
  • 2 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 1 praf de copt
  • 400 gr făină
  • 250 gr unt sau 200 gr untură
  • zeamă de lămâie
  • 200 gr zahăr
  • 400 gr făină  

Pentru cremă
  • 1 kg de dovleac ras 
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri gem de caise
  • 1 linguriță de scorțișoare (cuișoare opțional)

Mod de preparare
Se freacă untul cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Se bat ouăle întregi cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, se adaugă praful de copt stins în zeama de lămâie, smântâna, un strop de sare, și făină.
Ultima oară adaug untul frecat cu zahăr.
Se pune compoziția la frigider și între timp se curăță și se dau prin răzătoare 1 kg de dovleac (1 kg răzuit) .
Se pune la călit împreună cu zahărul până devine ca o cremă.
Când s-a răcit se amestecă cu gemul de caise, 1 linguriță scorțișoare.
Se scoate aluat din frigider și se întind două pături.
Se întinde prima foaie într-o tăpsie tapetata cu hârtie de copt, se presară un pic de griș după care crema de dovleac, iar un pic de griș, și ultima pătură de aluat.
Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se coace la foc mic circa 30 min.

Poftă bună și dați un LIKE dacă v-a plăcut rețeta sau împărtășiți rețeta prietenilor voștri.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu