
Pentru aluat
200 g făină
125 g unt rece
1 gălbenuș
Sare
Pentru umplutură
½ piept de pui fiert sau
200 g șuncă
2-3 ouă
150 g smântână
1 ceapă mică
50 g cașcaval
Sare
Piper
Mod de preparare
Pentru
aluat, se amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat
cubulețe până obții o textură nisipoasă.
cubulețe până obții o textură nisipoasă.
Se adaugă
gălbenușul, se înfoliază și dă la rece
jumătate de oră.
Între
timp, se călește ceapa împreună cu ciupercile tăiate feliuţe.
Se adaugă cubulețele de piept de pui și se lasă pe
foc doar câteva minute până scade zeama de pe ele.
Sărează și pipărează după gust și lasă la răcit.
Sărează și pipărează după gust și lasă la răcit.
Se bate
ouăle cu smântâna și un praf de sare și se încorporează în compoziția de
ciuperci.
Se întinde aluatul în forma de copt și se toarnă umplutura.
Se întinde aluatul în forma de copt și se toarnă umplutura.
Deasupra se presară cașcavalul și se dă la cuptor pentru 40-50 de minute.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu