duminică, 23 noiembrie 2014

TARTĂ CU PIEPT DE PUI ŞI CIUPERCI


 

    Ingrediente


Pentru aluat
200 g făină
125 g unt rece
1 gălbenuș
Sare

Pentru umplutură
1 cutie cu ciuperci
½ piept de pui fiert sau 200 g șuncă
2-3 ouă
150 g smântână
1 ceapă mică
50 g cașcaval
Sare
Piper
 Mod de preparare
Pentru aluat, se amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat
cubulețe până obții o textură nisipoasă.
Se adaugă gălbenușul, se înfoliază și dă la rece jumătate de oră.
Între timp, se călește ceapa împreună cu ciupercile tăiate feliuţe.
Se adaugă cubulețele de piept de pui și se lasă pe foc doar câteva minute până scade zeama de pe ele.
Sărează și pipărează după gust și lasă la răcit.
Se bate ouăle cu smântâna și un praf de sare și se încorporează în compoziția de ciuperci. 
Se întinde aluatul în forma de copt și se toarnă umplutura.
Deasupra se presară cașcavalul și se dă la cuptor pentru 40-50 de minute.





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu