sâmbătă, 17 ianuarie 2015

PULPE DE PUI LA TAVĂ CU PIURE DE CARTOFI COPŢI





Ingrediente
pentru 4 porţii
  • 2 pulpe de pui tăiate în două bucăţi
  • 4 cartofi
  • rozmarin 2 crenguţe
  • sare, piper, condimente pentru pui
  • ulei de oliva
  • un pic de unt
  • morcovi 4 buc
Mod de preparare
Se spală bine patru cartofi aproximativ de acceaşi mărime şi se împachetează individual în folie de aluminiu, presăraţi cu sare în belşug şi căte o crenguţă mică de rozmarin.
Pulpele de pui se aşezonează cu sare, piper şi condimente pentru pui, se pun într-un vas termoreziztent, se stropesc cu ulei de măsline, se acoperă cu folie de aluminiu şi împreuna cu cartofii deja împachetaţi, se pun în cuptor circa 1 oră.



 După 1 oră, se ia jos folia şi se mai lasă 1/2 h să mai scadă lichidul şi să să se rumenească.

Varianta I
Între timp se pun la fierb 4 morcovi în apă sărată. (eu i-am fiert în supă) .
Se fierb al dente, se taie rondele mai groase şi se trag la tigaie câteva min în ulei de oliva, se sărează şi piperează gupă gust.
Varianta II
Din catofii copţi, puteţi face un pireu foarte gustos. Se sfarmă cartofii calzi cu o furculiţă şi se adaugă doar puţin unt.
Varianta III
Cartofii copţi încă calzi se crestează deasupra şi se pune câteva bucăţi mici de unt (care se vor topi).


PS. Niciodată să nu aruncaţi lichidul rezultat în exces.
Se strecoară, se adaugă o linguriţă de amidon de porumb sau făină, 3-4 linguri de smântână, se pune înapoi de foc. Se condimentează dacă mai este necesar. Astfel obţineţi un sos foarte bun pe care îl puteţi servi alături de preparatele pe care le-aţi gătit.
Poftă bună!
Dacă v-a plăcut, daţi un LIKE paginii sau/şi lăsaţi comentariile voastre în legătură cu acest preparat.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu