Ingrediente pentru blat
- 7 ouă
- 200 gr zahăr
- 200 gr nuci măcinate
- 200 gr făină
- 1 praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 strop de sare
Ingrediente pentru cremă
- 300 gr unt
- 250 gr zahăr pudră (foarte fin măcinată)
- 3 gălbenuşuri
- 1 cafea espresso scurtă concentrată
- 100 gr nuci măcinate
Glazura de ciocolată
- 8 linguri zahăr pudră
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 4 linguri apă clocotită
Mod de preparare
Se separă gălbenuşurile de albuş.
Făina se amestecă cu un plic de praf de copt.
Albuşul cu un strop de sare se bate spumă tare şi se adaugă puţin câte puţin tot zahărul, coaja de lămâie, făina amestecată cu praful de copt şi ultima dată gălbenuşurile de ou.
Dar, pentru a nu zdrobi tare spuma, scoateţi 3-4 linguri de spumă, amestecaţi cu gălbenuşurile şi după aceea adăugaţi-le în compoziţia de spumă.
Omogenizaţi ingredientele cu o spatulă cu mişcări lente de jos în sus, după care vărsaţi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Poate o să vă miraţi, dar eu hârtia de copt o pun sub un jet de apă, o mototolesc bine şi după aceea o întind în tavă.
Astfel hârtia la colţuri se aşează mult mai bine, la fel şi compoziţia pe care o turnaţi în tava de copt.
Se coace la foc moderat-spre mic 40- 45 min. (aragaz).
Se verifică dacă este copt în interior cu metoda scobitoarei.
Mod de preparare crema
Se fierbe o cafea scurtă tare şi se lasă la răcit.
Untul se freacă cu zahărul pudră adăugând zahărul puţin câte puţin până veţi obţine o cremă moale şi pufoasă.
Adăugaţi nucile măcinate după care cele 3 gălbenuşuri de ouă.
Vă recomand să fiţi atente, adăugaţi cu o linguriţă gălbenuşurile ca şi la maioneză uleiul, astfel sigur crema de unt nu se va tăia.
După ce aţi încorporat toate ouăle, adăugaţi amestecând continuu cafeaua.
Când blatul s- a răcit se taie pe orizontal,se întinde crema iar deasupra puneţi jumătatea cealaltă de blat.
Glazura
Amestecaţi toate ingredientele într-un ibric.
Ultima dată puneţi apa fiartă, amestecaţi bine şi turnaţi imediat peste blat.
Prăjitura se pune la frigider până glazura se întăreşte.
În căsuţa de mai jos puteţi lăsa sugestii sau comentariile voastre legate de acest preparat.
Mă găsiţi şi pe FACEBOOK la un clik distanţă, iar dacă v-a plăcut, daţi un LIKE şi un SHARE paginii.
https://www.facebook.com/meniuri?ref=hl
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit!
În căsuţa de mai jos puteţi lăsa sugestii sau comentariile voastre legate de acest preparat.
Mă găsiţi şi pe FACEBOOK la un clik distanţă, iar dacă v-a plăcut, daţi un LIKE şi un SHARE paginii.
În căsuţa de mai jos puteţi lăsa sugestii sau comentariile voastre legate de acest preparat.
Mă găsiţi şi pe FACEBOOK la un clik distanţă, iar dacă v-a plăcut, daţi un LIKE şi un SHARE paginii.
https://www.facebook.com/meniuri?ref=hl
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
În căsuţa de mai jos puteţi lăsa sugestii sau comentariile voastre legate de acest preparat.
Mă găsiţi şi pe FACEBOOK la un clik distanţă, iar dacă v-a plăcut, daţi un LIKE şi un SHARE paginii.
https://www.facebook.com/meniuri?ref=hl
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu