duminică, 15 martie 2015

SUPĂ CREMĂ DE CONOPIDĂ


Ingrediente
  • 1,5 kg conopidă (ajunge și circa 1 conopidă, însă eu de fiecare dată fac și conopidă pane)
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 150 gr. bulb de țelină
  • 2 cartofi (circa 200 gr)
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 1/2 l lapte
Mod de preparare.
Ceapa tăiată cubulețe,usturoiul  și țelina se pun la fiert în 2 l apă.
Între timp rupeți în buchete conopida (eu am folosit congelată) spălați-o foarte bine sub jet de apă rece.
Adăugați în oală buchetele de conopidă și cartofii tăiați cubulețe.
Sărați, piperați după gust.
Când conopida este aproape fiartă, adăugați 1/2 l lapte rece și mai lăsați la fiert până dă în clocot.
Luați jos oala, dați prin blender toată supa și mai lăsați 2 min să fiarbă, între timp potriviți de gust și adăugați un praf de nucșoară.
Se servește caldă cu crutoane de pâine prăjită și cubulețe de bacon prăjit.
Spor la gătit și POFTĂ BUNĂ!
Mă găsiți și pe Facebook la un clik distanță.
https://www.facebook.com/meniuri?ref=hl


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu