vineri, 2 ianuarie 2015

MAIONEZA


Ingrediente
  • 2 gălbenușuri fierte
  • 1 gălbenuș crud
  • ulei din floarea soarelui
  • zeamă de la 1 lămâie 
  • 2-3 linguri smântână sau iaurt gras 
Mod de preparare
1.Gălbenușurile fierte și 1 gălbenuș crud se pun într-un bol și cu o furculiță se omogenizează foarte bine.
Se începe a se adăugă puțin câte puțin ulei de floarea soarelui amestecând în continuu cu lingura de lemn.
Este foarte important ca la început să se adauge foarte puțin ulei, (jum. de linguriță),altfel maioneza se va tăia.
Cantitatea de ulei pe care o adăugați depinde de cantitatea de maioneză pe care doriți să obțineți.
Din aceste cantități vă va ieși un bol mare de maioneză suficientă pentru o salată.
2.Dacă doriți ca maioneza dvs să fie mai lejeră, mai LIGHT, adăugați 2-3 linguri de smântână sau un iaurt și zeama de la o lămâie.
3.Sau/și câteva lingurițe de muștar dulce (eu prefer fără) .


PS. Dacă faceți maioneza după această rețetă și în această ordine, cu siguranță că nu vi se va tăia niciodată.
Dar dacă totuși, vi se întâmplă, adăugați  o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie sau chiar apă.
Eu, lămâia și smântâna adaug întotdeauna la sfârșit.
Nu îmbrățișez ideea ca în maioneză să puneți cartofi fierți. Aceea nu mai este maioneză. Dar.... câte case atâtea obiceiuri.
Dacă doriți să faceți doar o cantitate mică de maioneză atunci este suficient, un gălbenuș crud + unul fiert.
Maioneza trebuie să vă iasă tare și nu să curgă. După cum vedeți în poză și după ce am pus smântâna, lingurița stă în ea. Dacă este prea lichidă vi se va curge de pe salată, și asta nu vă doriți, așai?
Baftă! Puteți să lăsați comentariile voastre mai jos, în căsuța de comentarii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu