duminică, 28 decembrie 2014

CIORBĂ DE PUI A LA GREC


Ingrediente  (pt circa 6 pers)
2 -3 morcovi mărime medie
1 ceapă
1/2 bulb de țelină mică
1 păstârnac mare
2 foi de dafin
1 legătură frunze de pătrunjel
1 legătură mărar
1 kg carne de pui (eu am folosit 2 pui de mărime medie fără pulpe și piept)
2-3 căței de usturoi
1 lămâie mare (toată zeama)
1 pahar mic de smântână
4 gălbenușuri de ou
50 gr orez

Mod de preparare
Se pune carnea de pui pe foc  într-o oală de 3-4 l, în apă rece cu sare.
Când începe să fiarbă se spumează, după care se adaugă pe rând toate zarzavaturile și se fierbe ciorba la foc mic sub capac (semi-acoperit).
Când carnea s-a fiert, se scoate,se dezosează și se pune înapoi în supă.
În acest moment adăugați orezul prealabil spălat, se mai adaugă sare, piper (după gust).
Nu uitați de adăugat frunzele de dafin.
Cât fierbe orezul (aveți grijă să nu se facă terci, pt asta se fierbe doar 50%), într-un bol se stoarce zeama de la o lămâie mare, se amestecă cu un pahar de smântână fermentată și 2-3 gălbenușuri de ouă.
Se ia cu polonicul un pic din zeama din oală și  se amestecă.
Se ia jos de pe foc oala cu ciorbă și încet amestecând continuu se drege ciorba cu smântâna din bol.
Se adaugă frunzele de pătrunjel și mărar tocate mărunt și se acoperă cu capacul.



Daţi un LIKE paginii mele de pe Facebook REȚETE EXPRES şi veţi fi mereu la curent cu ultimele reţete postate.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu