marți, 27 ianuarie 2015

FICĂŢEI DE PUI CU PRAZ ŞI GARNITURĂ DE MAZĂRE


Ingrediente
  • 1/5 kg ficat de pui
  • câteva rondele de praz
  • 1 ardei (roşu pentru aspect cromatic) 
  • ceapă
  • 1 morcov dat prin răzătoare
  • 1/5 kg mazăre (congelată)
  • 1lingurură rasă de făină
  • sare piper, boia,
Mod de preparare
Ficatul de pui se pune la fiert în apă rece circa 10 min, după care se strecoară şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce.
Se pune într-o tavă rezistentă la căldură, se stropesşte din belşug cu ulei de oliva şi alături se pun rondele de praz şi ardei roşu.
Se pun la cuptor circa 30 min.
Între timp, se pune la fiert mazărea în apă rece cu un strop de sare 15 min. (până devin semi fierte).
Într-o tigaie cu un pic de unt se căleşte ceapa tăiată mărunt, morcovii, după care se adaugă mazărea fiartă.
La final, se leagă cu 1 lingură de făină şi se presară cu frunze de pătrunjel.
Se mai condimentează dacă este nevoie.

Vă doresc POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu