joi, 12 martie 2015

OREZ CU LAPTE CU BUDINCĂ DE VANILIE




Ingrediente
  • 1+ 200 ml l lapte
  • 200 grame de orez (nu prefiert)
  • 100 gr zahăr
  • unt cât o nucă
  • 1 budincă de vanilie
  • gem de fructe /cacao, sau scorțișoare
 Mod de preparare
Se pune la fiert un litru de lapte cu zahărul și orezul care în prealabil a fost spălat în apă rece.
Budinca se dizolvă cu 200 ml de lapte rece.

După ce orezul a fiert,se adaugă budinca dizolvată în lapte.
Se mai lasă la fiert câteva sec. până budinca începe sa se îngroașe.
Se ia de pe foc și se mai adaugă o bucățică de unt.
Se servește caldă sau rece, după preferințe, decorată cu cacao/scorțișoare sau topping de fructe.


PS. Rețeta nu diferă cu nimic față de clasicul orez cu lapte, însă, adăugând o budincă de vanilie, veți obține un desert mult mai fin și cremos.
Copiii și nu numai o să o adore!

Spor la gătit și POFTĂ BUNĂ!
Mă găsiți și pe Facebook la un clik distanță.
https://www.facebook.com/meniuri/posts/864388003602552?notif_t=notify_me 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu