Ingrediente
- 1+ 200 ml l lapte
- 200 grame de orez (nu prefiert)
- 100 gr zahăr
- unt cât o nucă
- 1 budincă de vanilie
- gem de fructe /cacao, sau scorțișoare
Se pune la fiert un litru de lapte cu zahărul și orezul care în prealabil a fost spălat în apă rece.
Budinca se dizolvă cu 200 ml de lapte rece.
După ce orezul a fiert,se adaugă budinca dizolvată în lapte.
Se mai lasă la fiert câteva sec. până budinca începe sa se îngroașe.
Se ia de pe foc și se mai adaugă o bucățică de unt.
Se servește caldă sau rece, după preferințe, decorată cu cacao/scorțișoare sau topping de fructe.
PS. Rețeta nu diferă cu nimic față de clasicul orez cu lapte, însă, adăugând o budincă de vanilie, veți obține un desert mult mai fin și cremos.
Copiii și nu numai o să o adore!
Spor la gătit și POFTĂ BUNĂ!
Mă găsiți și pe Facebook la un clik distanță.
https://www.facebook.com/meniuri/posts/864388003602552?notif_t=notify_me
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu