miercuri, 7 octombrie 2015

CONOPIDĂ ÎMPĂNATĂ CU CARNE PENTRU CHIFTELE


Ingrediente
  • 1 conopidă de 1 kg
  • 1/2 kg de carne măcinată
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 1 linguriţă boia
  • 1 ceapă mică
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 gr. cârnaţi uscat afumat
  • 50 gr Kaizer (6 felii)
Mod de preparare
Conopida se curăţă de frunze, se taie cotorul şi se pune la fiert în apă cu sare, până devine semi-fiartă.

Între timp, din canea măcinată pregătiţi o pastă ca pentru chiftele. (adăugaţi, un ou întreg, sare, piper, o ceapă mică, usturoi, o linguriţă mică de boia, 2 felii de pâine înmuiată în apă şi stoarsă.)
După ce conopida s-a răcit, suficient cât să puteţi lucra cu ea, introduceţi între buchete câte o feliuţă de cârnaţi, şi cu compoziţia de carne măcinată pe care anterior aţi condimentat-o, înveliţi jur împrejur conopida.(nu şi dedesupt).
Mai puneţi câteva feliuţe de cârnaţi deasupra iar lateral 6 feliuţe de Kaizer şi încet împingeţi conopida într-un vas  termorezistent uns cu ulei.
Puneţi conpida în cuptorul preîncălzit şi coaceţi circa 40 min la foc potrivit.




Vă recomand cu drag acest preparat, este foarte uşor şi rapid de pregătit, foarte săţioasă şi aspectuoasă.
După ce l-aţi pregătit şi voi, vă invit să lăsaţi comentariile voastre referitoare la acest preparat.

Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit.
Mă găsiţi şi pe Facebook la un clik distanţă

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu