Ingrediente pentru aluat
- 500 gr făină
- 150 untură de porc (se poate înlocui şi cu margarina Rama pt prăjituri sau unt)
- 50 gr zahăr pulbere
- 1 ou întreg + gălbenuş
- 3 linguri smântână
- coaja rasă de la o lămâie
- sare
- zahăr vanilat
- 1 praf de copt
- 2 -3 linguri de griş
- 100-150 ml lapte rece
- 1 kg mere
- 100 gr zahăr
- scorţişoară
Merele spălate curăţate se dau prin răzătoare şi se călesc împreună cu 100 gr zahăr până îşi pierde lichidul.
Făina cernută se amestecă cu 50 gr zahăr, un praf de copt, sare, coaja de la o lămâie. Se adaugă untura, smântâna, ouăle şi se frământă.
Se adaugă circa 100-150 ml lapte în funcţie de cât cere aluatul, să nu fie nici prea tare dar nici prea moale.
Compoziţia se împarte în două.
Se întinde prima foaie care se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Se presară deasupra 2-3 linguri de gris (pentru a absorbi din sucul lăsat de mere).
Deasupra se aşează merele călite şi cealaltă foaie de aluat.
Foaia deasupra se înţeapă cu furculiţa şi se unge cu un ou întreg bătut.
Se pune la cuptor pentru circa 40 de min.
Dacă v-a plăcut reţeta, distribuiţi şi prietenilor voştri.
Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit.
Mă găsiţi şi pe Facebook la un clik distanţă
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu