miercuri, 28 septembrie 2016

ALIVANCA sau "MĂLAI DULCE"


Ingrediente
  • 225 gr făină de mălai
  • 115 gr. griş
  • 90 gr făină tip 650
  • 225 gr zahăr tos
  • 150 ml ulei
  • 750 ml chefir/sana/iaurt pentru băut (nu lapte dulce)
  • coaja rasă de la o lămâie/portocale
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 3 ouă L sau 4 M
  • un praf de sare
Tava 30/22 CM
Timp de preparare 15 min
Timp de coacere 60 min 180 gr


Mod de preparare
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate (făina albă, făina de mălai, grişul, praful de copt, coaja rasă de lămâie)

Într-un alt bol mai mic gălbenuşurile se freacă cu zahărul, zahărul vanilat, după care, ca şi la maioneză se adaugă 150 ml ulei iar la final iaurtul.
Compoziţia lichidă rezultată, cu ajutorul unei tel se amestecă cu ingredientele uscate.
Albuşurile se bat spumă cu un strop de sare şi se incorporează cu grijă în aluat.
Se dă la cuptorul în prealabil încălzit 60 min.





Recomandări
Respectaţi reţeta,temperatura şi timpul de coacere - întocmai.
Nu înlocuiţi iaurtul cu lapte dulce, veţi obţine total alt produs.
Prăjitura astfel preparată este uşoară, vaporoasă.
O puteţi servi alături de un sos de fructe, smântână dulce sau tapetată simplu cu zahăr pudră.

Glazură cu smântână
Aveţi nevoie de 3-4 linguri de smântână grasă (un pahar) şi 2 linguri de miere sau zahăr pudră.
Se amestecă bine smântâna cu mierea, se scoate prăjitura din cuptor după 50 min, se unge deasupra cu această smântână şi se pune înapoi în cuptor pentru încă 15 min.

 Dacă v-a plăcut reţeta, distribuiţi şi prietenilor voştri.


Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit.
Mă găsiţi şi pe Facebook la un clik distanţă

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu