joi, 15 ianuarie 2015

TOCĂNIŢĂ DE CARTOFI CU CIOLAN PROASPĂT DE PORC


Ingrediente
  • 1 kg ciolan de porc proaspăt
  • 1 kg cartofi 
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei usturoi
  • 1 ardei
  • 2 linguriţe boia dulce
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 buc. bulb ţelină cât o nucă mai mare
  • 1 frunză dafin
  • 1 lingură pastă de ardei capia (opţional)
  • pătrunjel, mărar
  • sare, piper
Mod de preparare
Puneţi la fiert în apă rece ciolanul de porc în circa 4 l apă cu un pic de sare.
Luaţi jos spuma cu o strecurătoare mică de ceai şi când nu mai face spumă, acoperiţi oala cu capac şi lăsaţi să fiarbă până carnea devine moale (aprox. 1,5 h).
Între timp se curăţă cartofii, se taie cubuleţe mai mari, cât mai egale ca mărime.
Într-o tigaie căliţi ceapa, adăugaţi 3 căţei de usturoi zdrodiţi  şi 2 linguriţe de boia dulce. (atenţie usturoiul şi boiaua nu se ţin în ulei mai mult de câteva secunde pentru că se ard şi devin toxice.)
Când carnea s-a fiert, se adaugă, legumele (morcovi, pătrunjel, ţelină) tăiate mărunt, cartofii, o frunză de dafin şi ceapa călită cu boiaua şi usturoiul.
Se fierb până când legumele devin moi.
La final se mai drege de gust, cu sare şi piper şi se presară cu frunze de pătrunjel şi mărar tocat.
Se serveşte cu murături de iarnă  sau/şi ardei iute.

Poftă bună.
Vă invit să lăsaţi comentariile dvs sau sugestiile voastre cu privire la acest preparat.
Dacă v-a plăcut, puteţi să daţi un LIKE paginii, nu mă supăr!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu