joi, 5 martie 2015

COUSCOUS (CUSCUS) CU DOVLECEL UMPLUT


Ingrediente
Mod de preparare
Dovleceii se spală și se taie în două bucăți pe dea lungul. (dacă sunt proaspeți și tineri puteți să îl lăsați cu coajă cu tot).
Se unge cu unt un vas termorezistent și se așează corăbiile de dovlecei una lângă alta.
În sosul de carne se adaugă 200 gr. ciuperci tăiate mărunt și cu această compoziție se umple dovleceii.
Se pun în cuptor pentru circa 30 min.
După ce s-au copt, înainte de servire, deasupra fiecărui dovlecel se pune câte un gălbenuș de ou de prepeliță.

Mod de preparare COUSCOUS (CUSCUS)
Pentru o persoană aveți nevoie de circa 125 gr. de couscous și 150 ml apă (vezi instrucțiunile și de pe ambalaj)
Pentru 4 porții am folosit toată cutia, deci:
Se pune la fiert într-o oală 600 ml apă, 2 linguri ulei, 1 linguriță mică de curcuma (sau șofran) și o bucățică mică de unt.
Când dă în clocot oala se ia de pe foc, se pune 500 gr. couscous, se amestecă cu telul și se lasă acoperit cu un capac circa 4-5 min. (depinde și de tipul și marca de couscous).





Sfat. Nu aruncați niciodată zeama pe care o lasă dovleceii sau ciupercile în timpul preparării.
  • Scoateți dovleceii sau ciupercile umplute din vasul în care s-au copt, strecurați zeama lăsată pe care o puteți adăuga ca decor pe platoul pregătit, sau, individual pe farfurii.
  • După gust, se poate și îngroșa cu o linguriță de amidon de porumb dacă doriți să obțineți un sos fin și mai gros. Se adaugă condimente dacă mai este necesar.

PS. Cine îmi urmărește blogul, știe că la postarea SOS DE CARNE PENTRU PASTE, am dat ca sfat să nu vă lipsească niciodată din congelator acest preparat, din care se pot găti diverse preparate foarte gustoase într-un timp relativ scurt.
Îl puteți folosi la prepararea multor meniuri în care este nevoie ca umplutură carne măcinată.
Exemplu:
  • paste fel de fel (cannelloni, tagliatelle, spaghete, lasagna, melcișori etc)
  • umplutură pentru ciuperci
  • umplutură pentru vinete
  • umplutură pentru varza a la Cluj
  • umplutură pentru dovlecei, zucchini și lista poate continua.
Vă doresc, POFTĂ BUNĂ!
Mă găsiți și pe Facebook la un clik distanță.
https://www.facebook.com/meniuri
Dacă v-a plăcut rețeta vă rog dați un SHARE pe FACEBOOK să o afle și alții.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu