vineri, 8 ianuarie 2016

CHIFTELE DIN CARNE DE PORC LA CUPTOR


Ingrediente
  • 1 kg carne măcinată
  • 2 ouă întregi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 cartof crud răzuit
  • 1-2 felii de pâine înmuiată în apă şi stoarsă
  • 2-3 căţei de usturoi pisat (sau după gust) 
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingură făină
Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul şi ungeţi tava pentru brioşe cu un şervet de hârtie pe care aţi pus câteva picături de ulei.
Amestecaţi toate ingredientele de mai sus până obţineţi o pastă uşor de modelat.
Umeziţi palmele şi modelaţi chifleluţe pe care apoi le treceţi şi prin pesmet.
Aşezaţi fiecare chifteluţă în forma pentru brioşe şi puneţi-le la copt pentru circa 60 min la foc potrivit.

Chifteluţele gătite astfel sunt mult mai gustoase şi sănătoase, eliminându-se prăjeala în ulei.
Dintr-un kg de carne măcinată mi-au ieşit 12  chifteluţe şi am folosit  o tavă/formă pentru brioşe cu diametrul de 7 cm/cuib.
La prepararea chifteluţelor puteţi combina carnea de porc cu vită.
După preferinţe, puţeţi înlocui carnea de porc cu pui, în cazul acesta trebuie să adăugaţi grăsimi, sau înlocuiţi usturoiul cu ceapa, adăugaţi ierburi aromate (mărar, pătrunjel).

Iar pentru cartofi m-am inspirat de aici!

Ingrediente
  •  8-10 cartofi de mărime medie-mică
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 linguriţă pulbere de usturoi
  • 1 linguriţă frunze de cimbru sau oregano/rozmarin
  • 1 praf de sare şi piper
Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul la 375.
Se unge cu unt o formă/tavă de brioşe.
Se feliază cartofii în felii foarte subţiri. Eu am folosit un feliator pentru castraveţi.
Puneți cartofii feliaţi într-un bol mare, adăugaţi parmezan, unt, praf de usturoi, cimbru, sare și piper.
Se amestecă bine, apoi feliile de cartofi se aranjează în stive, în cuibul pentru brioșe.
Coaceți 55-60 minute, până când cartofii sunt fragezi.
 
Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit.
Mă găsiţi şi pe Facebook la un clik distanţă

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu