vineri, 26 decembrie 2014

TORT DE MERE CU SPUMĂ DE COCOS



 Ingrediente pentru blat
  • 125 gr. unt
  • 100 gr zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 2 ouă întregi + 3 gălbenușuri
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri apă
  • 170 gr făină 000
  • 2 linguri cacao
  • 1 coaja rasă de la o lămâie
  • 1 praf de copt
  • hârtie de copt de mărimea și forma tăvii de copt


Pentru umplutură

  •  800 gr. mere tăiate cubuleţe cu coajă cu tot
  • 1 lămâie
  • 2 linguri zahăr

Spume de cocos
  • 100 gr. cocos +3 linguri
  • 3 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 170 gr zahăr praf
Mod de preparare
Merele se taie cubulețe mici cu coajă cu tot, se adaugă cu 2 linguri de zeamă de lămâie, 2 linguri de zahăr și se călesc foarte puțin, (să nu se facă o pastă).
Pentru realizarea blatului avem nevoie de o formă de tort teflonată cu fundul detașabil pe care o tapetăm cu hârtie de copt sau ungem forma cu unt și tapetăm cu făină.

Blatul îl preparăm în ordinea descrisă mai sus și turnăm în forma de tort.
Deasupra punem cubulețele de mere care se aplanează un pic cu palma în aluat pentru a se fixa bine și uniform.
Se pune în cuptorul prealabil încălzit și se coace circa 30 min.


Spuma de cocos
Batem 3 albușuri cu un pic de sare şi 170 gr zahăr pudră, până obținem o pastă lucioasă.
Se adaugă 100 gr. de fulgi de cocos.
După ce blatul s-a copt, se scoate din cuptor, se pune deasupra spuma de albuș de cocos şi se pune înapoi în cuptor 5-8 min,până spuma se usucă un pic.
După ce s-a scoate tortul, se presară cu 3 linguri de fungi de cocos  și se lasă la răcit în formă.
Tortul se poate felia după 1 oră.





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu