vineri, 2 ianuarie 2015

MĂNCARE DE LINTE CU CÂRNAȚI PRĂJIT


Ingrediente
  • 350 gr linte roșie (sau verde)
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel 
  • 1/2 bulb de țelină mică
  • 1 ceașcă de pastă de roșii
  • sare, piper
  • 3 frunze de dafin
  • fond de supă de pui (sau pregătiți înainte 1 cub de vită Knorr în 500 ml apă)
Mod de preparare
1. Ceapa se toacă mărunt și se călește în 3-4 linguri de ulei (eu am folosit oliva).

 2. Se adaugă zarzavaturile și se călesc și ele până se înmoaie.
 3. Se adaugă lintea scursă de apă în care a stat în prealabil o zi și se călește împreună cu zarzavaturile circa 1 min.
 4. Se adaugă pasta de roșii, frunzele de dafin, și se acoperă cu 500 ml fond de supă. Se fierbe circa 15 min. până lintea devine fiartă (moale). Să sărează, piperează după gust.

5. Se servește cu cârnați prăjit sau orice alt tip de friptură.


Poftă bună vă doresc!

PS: Puneți lintea înainte cu o zi în apă rece într-o cantitate de apă de 3 ori mai mare decât cea de linte. A doua zi strecurați sub jet de apă rece.
Lintea este un aliment foarte bogat în antioxidanți, conține o cantitate foarte mare de vitamine din grupa B, minerale precum și acid folic.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu