Ingrediente
- 300 gr năut
- 1 ceapă
- 1 morcov
- bulb de țelină sau tijă de țelină (eu am pus bulb)
- 1 crenguță mică de rozmarin
- sare
- piper
- 1 cub knor de legume
- 2-3 linguri de pastă de tomate
- ulei de oliva
Mod de preparare
Legumele se toacă mărunt și se călesc întâi ceapa după care se adaugă restul legumelor.
Se stinge cu 2 l apă și se adaugă năutul care cu o zi înainte a stat la înmuiat în apă.
Se adaugă 1 cub knor de legume, 2-3 linguri de pastă de tomate, rozmarinul, un pic de sare și se lasă la fiert până năutul devine moale.
După ce s-a fiert, se condimentează dacă mai este necesar cu sare și piper și se dă în blender.
Supa se servește caldă decorată cu un fir de ulei de oliva, 2 lingurițe de parmezan ras și câteva boabe de năut.
Vă doresc POFTĂ BUNĂ!
Știați că:
- năutul protejează inima și reglează glicemia
- previne cancerul de colon
- combate anemia
- distruge paraziții intestinali
- îmbunătățește somnul
- scade pofta de mâncare motiv pentru care este foarte recomandată în diete
- și lista de beneficii ale năutului nu se termină aici...
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu