joi, 12 februarie 2015

SUPĂ CREMĂ DIN NĂUT


Ingrediente

  • 300 gr năut
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • bulb de țelină sau tijă de țelină (eu am pus bulb)
  • 1 crenguță  mică de rozmarin
  • sare
  •  piper
  • 1 cub knor de legume
  • 2-3 linguri de pastă de tomate 
  • ulei de oliva


Mod de preparare
Legumele se toacă mărunt și se călesc întâi ceapa după care se adaugă restul legumelor.
Se stinge cu 2 l apă și se adaugă năutul care cu o zi înainte a stat la înmuiat în apă.
Se adaugă 1 cub knor de legume, 2-3 linguri de pastă de tomate, rozmarinul, un pic de sare și se lasă la fiert până năutul devine moale.
După ce s-a fiert, se condimentează dacă mai este necesar cu sare și piper și se dă în blender.
Supa se servește caldă decorată cu un fir de ulei de oliva, 2 lingurițe de parmezan ras și câteva boabe de năut.

 Vă doresc POFTĂ BUNĂ!

Știați că:
  • năutul protejează inima și reglează glicemia
  • previne cancerul de colon
  • combate anemia
  • distruge paraziții intestinali
  • îmbunătățește somnul
  • scade pofta de mâncare motiv pentru care este foarte recomandată în diete
  • și lista de beneficii ale năutului nu se termină aici...


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu