sâmbătă, 7 februarie 2015

CONOPIDĂ ȘI BROCCOLI, GRATINATE


Ingrediente
pentru 4-5 persoane
  • 500 gr cartofi tăiați rondele
  • 400 gr broccoli
  • 400-500 gr conopidă
  • 200 gr bacon
  • 5 ouă
  • 200 gr smântână
  • unt,
  • un pic de cașcaval Cedar (opțional)
  • pesmet,
  • sare,
  • piper
Mod de preparare
Conopida și broccoli se rup în buchete, se spală și se pune la fiert în apă rece cu sare câteva min. împreună cu feliile de cartofi. Atenție nu trebuie fierte moi pentru că mai vin puse în cuptor unde procesul de coacere continuă.
Se scoate cu o spumieră și se lasă la scurs.
Se unge un vas termorezistent cu unt și se tapetează cu pesmet.
Ouăle se bat, se adaugă sare și piper și se amestecă cu 200 gr de smântână.
Se așează în vas pe rând un strat de conopidă, broccoli și cartofii feliuțe și se presară cu bacon prăjit.
Se toarnă deasupra oul cu smântână.
Se poate face și în straturi dacă doriți. Deasupra se rade un pic de cașcaval Cedar și bucățele de unt.
Se pune la cuptor pentru circa 30-40 min, până se gratinează frumos.


 Vă doresc POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu