vineri, 2 ianuarie 2015

SALATĂ DE BOEUF



Ingrediente
  • 500 gr carne de pui fiartă din supă (vită, gâscă, curcan)
  • 4 morcovi fierți din supă
  • 200 gr albitură (țelină, păstârnac, pătrunjel) fierte din supă
  • 1 conservă mică de mazăre
  • 4-5 buc de castraveciori murați
  • 1-2 gogoșari murați
  • 1 lămâie pentru  zeamă
  • 25 ml maioneză 
  • 2 linguri smântână

Mod de preparare
1.Legumele fierte, cărnița, precum și castraveciorii, gogoșarii se taie în cubulețe.
Se adaugă 3-4 linguri de maioneză, zeama de la o lămâie, sare, piper după gust.


2. Restul de maioneză se folosește pentru decor. Deasupra se rade albuș de ou fiert , cașcaval și se decorează cu legume după gustul și priceperea fiecăruia.


PS. Rețeta pentru maioneză o găsiți la o altă postare.(vezi linckul de mai jos )
sau la salate. http://reteteexpres.blogspot.com/2015/01/maioneza.html
În compoziție mai puteți adăuga și cubulețe mici de mere, îi dă un gust  dulce acrișor, foarte bun.
Poftă bună.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu