Ingrediente
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin albicioase după care se încorporează untul topit.
Într-un alt bol, cerneţi făina, adăugaţi praful de copt, zahărul vanilat şi pulpa de dovleac fărâmiţat. cât mai fin.
Adăugaţi gălbenuşurile, amestecaţi, adăugaţi lichiorul şi ultima dată spuma de albuş.
Luaţi din compoziţie circa 2 linguri şi umpleţi formele tăvii de brioşe.
Puneţi în fiecare formă 2 buc mici de ciocolată apăsând cu degetul să intre în aluat, iar deasupra ornaţi cu câte o vişină.
Se coc la 160 grade, 20-25 min. Faceţi proba cu scobitoarea.
Din compozita de mai sus au rezultat 12 brioşe + 2 pe care le-am pus în formă de silicon.
Pe cele puse în forme de silicon, după ce s-au copt le-am umplut cu Nutela şi deasupra am pus câte o vişină.
Dacă v-a plăcut reţeta, distribuiţi şi prietenilor voştri.
- 400 gr pulpă de dovleac copt
- 1 zahăr vanilat
- 130 gr zahăr
- 50 ml lichior de portocale
- 60 gr unt topit răcit
- 250 gr făină făină albă cernută
- 1 praf de copt/sau 2 linguriţe
- 2 ouă
- un strop de sare
- 50 gr ciocolată
- 14 buc de vişine din compot sau proaspete
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin albicioase după care se încorporează untul topit.
Într-un alt bol, cerneţi făina, adăugaţi praful de copt, zahărul vanilat şi pulpa de dovleac fărâmiţat. cât mai fin.
Adăugaţi gălbenuşurile, amestecaţi, adăugaţi lichiorul şi ultima dată spuma de albuş.
Luaţi din compoziţie circa 2 linguri şi umpleţi formele tăvii de brioşe.
Puneţi în fiecare formă 2 buc mici de ciocolată apăsând cu degetul să intre în aluat, iar deasupra ornaţi cu câte o vişină.
Se coc la 160 grade, 20-25 min. Faceţi proba cu scobitoarea.
Din compozita de mai sus au rezultat 12 brioşe + 2 pe care le-am pus în formă de silicon.
Pe cele puse în forme de silicon, după ce s-au copt le-am umplut cu Nutela şi deasupra am pus câte o vişină.
Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit.
Mă găsiţi şi pe Facebook la un clik distanţă
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu