luni, 8 decembrie 2014

OREZ CU LAPTE


Ingrediente
  • 1 l lapte
  • 200 grame de orez (nu prefiert)
  • 100 gr zahăr
  • coaja rasă de la o portocală sau lămâie
  • baton de vanilie/esenţă de vanilie
  • unt cât o nucă
  • gem de fructe (eu am folosit gem de căpşuni şi gem de dovleac)
Mod de preparare
Se pune la fiert un litru de lapte şi între timp se spală orezul în apă rece.
Se adaugă vanilia, zahărul, coaja rasă de portocală, orezul şi se lasă până fierbe orezul.
După ce orezul a fiert,se adaugă o bucăţică de unt şi se lasă la răcit.
Între timp se pregătesc paharele în care vor fi servite.
Se pune un strat de orez alternând cu un strat de gem.

P.S. Dacă vreti să aveţi un orez cremos, nu lăsaţi să fiarbă până nu mai are lapte.
Luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l vreo 10 min, veţi vedea că orezul absoarbe tot lichidul, se va şi înmuia şi va fi mult mai cremos, nu sec.
În loc de gem puneţi folosi orice pe fel de toping ce aveţi acasă, cacaco ori scorţişoare praf.


Daţi un LIKE dacă v-a plăcut sau scrieţi impresiile voastre.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu