duminică, 18 ianuarie 2015

CLĂTITE AMERICANE - PANCAKES


Ingrediente
  • 1/2 l lapte
  • 400 gr. făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 ouă de mărime medie
  • 5 linguri zahăr
  • 100 gr unt topit
  • sare, 
  • 1linguriţă cu vârf bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă după care se adaugă 3 linguri de zahăr. Se bat încontinuare până devine ca o cremă albicioasă şi lucioasă.
Gălbenuşurile se freacă cu 3 linguri de zahăr şi un strop de sare, până şi ele devin ca o cremă după care foarte încet se adaugă untul topit călduţ (atenţie nici cald dar nici rece coagulat). 
Făina se amestecă cu 1 linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu.
Se adaugă în gălbenuş jumătate din cantitatea de lapte şi încet încet se încorporează toată cantitatea de făină.
Se adaugă şi restul de lapte şi se amestecă bine cu telul să nu rămână cocoloaşe.
Ultima oară se încorporează  spuma de albuş cu telul cu mişcări uşoare.


Sfaturi pentru coacere
Focul trebuie să fie mediu, deci nu foarte mare, dar totuşi pe ochiul mare al aragazului, pentru ca căldură de sub tigaie să fie uniformă şi constantă.

Tigaia în care prăjiţi clătitele trebuie să fie antiaderentă. În tigaie NU puneţi deloc ulei.

Cu un polonic de supă puneţi compoziţia în mijlocul tigăii şi lăsaţi compoziţia să se aşeze singură.
Doar când încep să se vadă găuri, puteţi să întoarceţi clătita pe cealaltă parte cu o paletă.


 Din cantitatea de mai sus, obţineţi circa 14 clătire.
 Se servesc alături de iaurt de fructe, fructe din compot, fructe proaspete, topping din diverse arome, nutela, miere, e.t.c.
 PS. Respectaţi întocmai cantităţile, ordinea şi modalitatea de executare, doar astfel veţi obţine clătite reuşite.

Poftă bună!
Dacă v-a plăcut, daţi un LIKE paginii, sau/şi lăsaţi comentariile voastre în căsuţa de comentarii.

Şi cea mai nouă invenţie....
 PANCAKES LA CARTON ÎN VARIANTĂ CHINEZEASCĂ

Un comentariu :