duminică, 25 ianuarie 2015

CHEC CU DOVLEAC COPT


Ingrediente
  • 250 gr făină
  • 200 gr zahăr
  • 250 gr pulpă de dovleac copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 ciocolată menaj rupt în bucăţele mici
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml apă (atenţie adăugaţi încet nu întotdeauna este nevoie, depinde de făină şi dovleac câtă umiditate conţin)
  • 3 ouă
  • sare 

Mod de preparare

Cu ajutorul unui mixer amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul până devine ca o cremă. Adăugaţi pireul de dovleac copt, puţin câte puţin uleiul, făină, apa, şi bicarbonatul.
Bateţi spumă albuşurile cu un pic de sare şi încorporaţi uşor spuma în compoziţie.
Ultima dată adăugaţi ciocolată ruptă în bucăţi mici.
Ungeţi cu unt şi tapetaţi cu făină o formă de chec şi vărsaţi compoziţia în formă.

Daţi la cuptor pentru copt circa 40 min la foc moderat.
La 30 min după ce aţi introdus checul în cuptor, verificaţi cu metoda scobitoarei dacă checul s-a copt.
Am ornamentat cu piure de dovleac şi cireşe din compot.

Sfat! Înainte de a începe pregătirea checului, puneţi dovleacul în cuptor deoarece are nevoie de circa 1,5 h pentru a se coace.
Vă doresc POFTĂ BUNĂ!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu