luni, 2 martie 2015

BESHAMEL SOS


Ingrediente
  • 50 gr. unt
  • 80 gr. făină
  • 750 ml. lapte rece
  • nucșoară răzuită
Mod de preparare
Se pune untul la topit după care se adaugă toată făina.
Se ia de pe foc și când un pic s-a mai răcit se adaugă câte puțin tot laptele amestecând cu telul.
Se pune înapoi pe foc, amestecând în continuu și se fierbe până se obține un sos de consistența unei smântâni.
Se adaugă un pic de praf de nucșoară.

Acest sos este indispensabilă la prepararea lasagnei sau a unor anumite tipuri de paste, de exemplu cannelloni.

Sfat: Nu adăugați laptele imediat în compoziția caldă pentru că se fac foarte ușor cocoloașe.
Dar dacă totuși s-au făcut, vă sugerez să o strecurați printr-o sită deasă, astfel puteți salva sosul. Asta până vă va ieși din prima.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu