Ingrediente
- 250 gr. paste Cannelloni
- 50 gr. cașcaval Granao Padano sau Parmigiano Reggiano - preferabil
- 500-750 gr. sos de carne pentru paste
- 500- 750 ml sos Beshamel
- un pic de unt pentru uns tava
http://reteteexpres.blogspot.com/2015/02/sos-de-carne-pentru-paste-ragu-bolognese.html
Iar pentru prepararea sosului Beshamel urmați acest link.
http://reteteexpres.blogspot.ro/2015/03/beshamel-sos.html
Mod de preparare
Ungeți bine cu unt tava în care veți așeza pastele cannelloni.
Eu am folosit un pachet de paste Cannelloni Panzani de 250 gr care conține 18 buc. de paste.
Le puteți cumpăra și la noi în România la Supermarketurile Selgros, Billa.
Cu o linguriță umpleți cu sosul de carne rând pe rând toate pastele.
Așezați-le câte 9 buc. pe un rând peste care turnați jumătate din sosul beshamel și iar un rând de paste, peste care turnați restul sosului.
Pastele trebuie să fie acoperite complet cu sos alb de beshamel.
Deasupra răzuiți cașcaval și alocuri decorați cu câte o linguriță de sos de carne dacă v-a mai rămas.
Lăsați în cuptor circa 30 de min.
Sfat:
- Vă recomand să pregătiți cu o zi înainte sosul de carne pentru paste deoarece necesită mai mult timp.
- Deasemenea vă recomand să cumpărați paste de calitate care sunt făcute din grano duro.
- Eu personal NU recomand ca să puneți pastele în apă fiartă câteva min. înainte de a le umple.
- Am încercat și în această variantă și s-au crăpat, devin moi și mai greu de umplut.
- Dacă pastele sunt acoperite în întregime cu beshamel, în cuptor nu se vor usca.
Vă doresc POFTĂ BUNĂ și vă invit să lăsați sugestiile sau părerile dvs. despre acest preparat, în căsuță de mai jos la comentarii.
Mă găsiți și pe Facebook sub denumirea REȚETE EXPRES, la un clik distanță.
http://reteteexpres.blogspot.ro/2015/03/beshamel-sos.html
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu