duminică, 8 martie 2015

CARTOFI DUCHESSE


 

Ingrediente
  • 1 kg. cartofi
  • 100 gr unt
  • sare,
  • piper alb măcinat
  • nucșoară rasă
  • 6 gălbenușuri
 Mod de preparare
Se pun la fiert 1 kg de cartofi  tăiați cubulețe (cei albi sunt mai poroși) în apă cu sare.
După ce s-au fiert, se dă prin presă pentru piure, se adaugă untul, un praf de nucșoară, și se asezonează cu sare și piper alb.
După ce s-a răcit, se adaugă rând pe rând gălbenușurile de ou și se freacă până devine pufos.
Între timp se încălzește cuptorul la 220 grade și se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Piureul astfel obținut se pune într-un sac posh cu dui (pungă de patiserie) cu ajutorul căreia se modelează rozete ca și la bezele sau  în formă de cuiburi pe care le puteți umple cu legume.
Se dau cuptor aprox.10 min până devin rumene.
Se servește ca și garnitură alături de orice tip de friptură sau chiar și cu legume.
Vă doresc, POFTĂ BUNĂ!



Mă găsiți și pe Facebook la un click distanță.
https://www.facebook.com/meniuri?ref=hl
.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu