Ingrediente
- 100 gr Kaizer (sau slăninuță)
- 2 salate (ale mele erau destul de mici)
- 3 căței de usturoi
- 1 knor de legume
- 200 ml apă
- 300 ml lapte rece
- sare, piper, ulei
Pentru omletă
- 3 ouă
Se taie bucăți mici kaizerul, (bacon, slănină) și se prăjește într-un pic de ulei.
Se ia jos de pe foc și se adaugă 3 căței de usturoi pisați.
Salata verde se spală, se strecoară,se taie fâșii înguste,se adaugă lângă kaizer și se călesc câteva secunde.
Se adaugă circa 200 ml apă, se fierbe câteva min și se adaugă 300 ml. lapte rece și un cub de knor de legume.
Între timp se face o omletă din 3 ouă, care se va tăia tot în fâșii și la final se introduce în supă.
Dacă mai este necesar se sărează piperează după gust.
Cine dorește acrită, poate să adauge suc de lămâie (sau oțet) după ce ciorba a încetat să fiarbă pentru a nu se brânzi.
PS. Această cantitate este suficientă pentru 3 persoane.
După cum am precizat salatele mele erau destul de mici.
Pentru mai multe porții, dublați proporțional cantitățile.
Am să revin și cu alte variante de supe/ciorbe de salată verde.
Această variantă de ciorbă mi-a fost sugerată de o prietenă, Hota Risti Ana Maria, căreia îi mulțumesc.
Poftă bună.
Dacă v-a plăcut, distribuiți rețeta și prietenilor voștri.
Varianta II
Ingrediente
- 100 gr Kaizer (sau slăninuță)
- 3 salate
- 3 căței de usturoi
- 1 knor de legume
- 2 l apă
- 3 gălbenușuri
- 200 gr smântână
- sare, piper, ulei
- mărar verde
Pentru omletă
- albușurile de la cele 3 ouă + 1 ou întreg
- 2 linguri de făină de mămăligă
- sare, piper
Se taie bucăți mici kaizerul, (bacon, slănină) și se prăjește într-un pic de ulei.
Se adaugă 3 căței de usturoi pisați și se călesc câteva secunde. (atenție usturoiul ars este toxic).
Se adaugă 2 l de apă iar când fierbe se pune salata verde spălată, tăiate fâșii înguste și un cub de knor de legume.
Între timp se face o omletă din albușurile rămase + 1 ou întreg în care mai puneți 2 linguri de făină de mălai, sare, piper.
Gălbenușurile se freacă cu 4-5 linguri de smântână, se diluează cu 2 polonice apă din oala de ciorbă.
Se ia de pe foc supa și se adaugă gălbenușurile diluate și omleta tăiată cubulețe.
Se presară cu mărar verde.
Dacă mai este necesar se sărează piperează după gust.
Cine dorește acrită, poate să adauge suc de lămâie (sau oțet) după ce ciorba a încetat să fiarbă pentru a nu se brânzi.
Această variantă de ciorbă mi-a fost sugerată de Gabriela Boroș, căreia îi mulțumesc.
Poftă bună.
Dacă v-a plăcut, distribuiți rețeta și prietenilor voștri.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu