marți, 9 decembrie 2014

CIOCOLATĂ CALDĂ



Ingrediente
200 gr ciocolată amăruie
1 cană de apă
2 căni de lapte
4 linguri zahăr
1 lingură cacao

frişcă

Mod de preparare
Ciocolata se rupe în bucăţi mici şi se dizolvă pe baie de aburi.
Laptele se fierbe cu zahărul şi se adaugă la ciocolata topită.
Se lasă pe foc câteva minute până se topeşte zahărul, după care se toarnă în căni şi se decorează cu frişcă şi ciocolată rasă.

Varianta II

Ingrediente
200 gr ciocolată amăruie

4 căni de lapte

6 linguri zahăr tos
1 lingură cacao
1 plic zahăr vanilat
2 gălbenuşuri


Mod de preparare
Se fierbe laptele împreună cu  zahărul vanilat după care se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până devin albicioase, se adaugă o lingură de cacao şi se amestecă cu laptele (călduţ.). Se pune pe foc câteva secunde după care se toarnă în ceşti.
Se serveşte caldă, opţional se decorează cu frişcă şi/sau fulgi de ciocolată.


PS. Pentru ciocolata caldă folosiţi doar ciocolată amăruie de bună calitate.
Savoarea ciocolatei calde se poate îmbunătăţi adăugând:
  • scorţisoare
  • rom
  • coniac
  • lichior de mentă
  • lichior de cocos
  • chiar şi piper sau chilli cui îi plac gusturile exotice

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu