joi, 20 noiembrie 2014

SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC


  
 Ingrediente
1 kg dovleac curăţat şi tăiat în cubuleţe
1 ceapă mare
1 ţelină (cca 50 gr)
4 căţei de usturoi
2 cartofi
300 ml supă de pui (knor cubuleţe de pui sau găină)
2 linguri smântână grasă
2 linguri ulei
sare, piper



Preparare
Se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi ţelina tocate mărunt.
Se adaugă usturoiul strivit şi se mai călesc 1 minut. 
Se adaugă dovleacul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. 
Se adaugă supa de pui si apa cât să le acopre.
Se condimentează cu sare şi piper. 
Se fierbe 15 minute până cartofii sunt făcuţi.Se mixează conţinutul oalei în blender până supa devine cremoasă. Se serveşte supa cremă (opţional) cu felii de bacon prăjite, crutoane de pâine prăjită şi presărată cu seminţe de dovleac măcinate grosie.