duminică, 12 iulie 2015

VINETE EVANTAI (LA CUPTOR)


Ingrediente
  • 1 bucată vânătă de mărime medie, bine coaptă şi sănătoasă
  • 1 pachet brânză topită HOCHLAND (sau felii de caşcaval CEDAR)
  • 1 buc roşie
  • ulei de măsline,
  • usturoi, sare, busuioc 
Mod de preparare
Se ia o vânătă care în prealabil a fost spălată bine şi ştearsă cu un şervet.
Se taie felii de câte 1 cm (nu mai groase ) până la codiţă.
Se freacă cu usturoi fiecare fâşie şi se sărează.
Între timp se taie felii kaizerul şi roşiile.


După ce aţi pregătit toate ingredientele, urmează doar să puneţi câte o felie de brânză topită, kaizer, roşie şi frunze de busuioc proaspăt.
La final, cu o sfoară de bucătărie pentru uz alimentar legaţi vânăta, stropiţi din abundenţă cu ulei de măsline şi puneţi la cuptor pentru circa 1 oră la foc mediu.




În timpul coacerii, brânza sau caşcavalul se va topi, aşa că, luaţi o lingură şi din când în când stropiţi deasupra sosul format.
Alături puteţi aşeza câteva roşii întregi pe care deasemenea le stropiţi din când în când cu sosul format.



Vă doresc POFTĂ BUNĂ şi spor la bucătărit.
Mă găsiţi şi pe Facebook la un clik distanţă

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu