Ingrediente
- 3-4 mâini cu frunze de mentă
- 2 l apă
- 1,5 kg zahăr
- 1 lămâie
Preparare
Frunzele de mentă se spală bine pentru a îndepărta impurităţile.
Într-un vas se pune apa la fiert, iar când aceasta dă în clocot se adaugă frunzele de mentă.
Se lasă să fiarbă 3-4 minute.
Se acoperă vasul ş se lasă aşa până a doua zi.
Lichidul se strecoară şi se pune din nou la fiert împreună cu zahărul la care se adaugă zeama de lămâie, care are rolul de a impiedica siropul să se zaharisească.
Se fierbe circa 50 min. la foc normal, până se îngroaşă ca un sirop.
Opţional, se poate adăuga coaja rasă de la o lămâie.
Siropul rezultat va avea o culoare verde-maroniu. Eu am preferat să-i las culoarea naturală. Cine vrea poate adăuga colorant alimentar de culoare verde.
LECȚII /TEHNICI DE GĂTIT
▼
APERITIVE - MIC DEJUN
▼
SUPE-CIORBE
▼
MÂNCĂRURI FEL DE FEL
▼
SALATE / SOSURI
▼
TARTE
▼
DULCIURI -DESERTURI
▼
BRIOŞE
▼
SIROPURI - SUCURI
▼
CONSERVARE FRUCTE - LEGUME
▼
PREPARATE DE POST/VEGETARIENE
▼
INGREDIENTE ALTFEL
▼
MAMI - MI-E FOAME!
▼
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu